De kracht om een verandering in je leven vol te houden zit hem in een sterke mind. Je moet het ECHT willen! Ook is het belangrijk dat je het realistisch houdt zodat de kans van slagen het grootst is. Tony Robbins zegt hierover: 80% is psychologie, 20% is actie. Wist je dat je met 80% uitzoek-, denkwerk en visualisatie het overgrote deel van de verandering al bereikt hebt? Je hoeft het daarna alleen nog maar te doen en dat gaat heel gemakkelijk als je weet wat je te doen staat.

Tip 1: Train je mind
Wat enorm kan helpen is om even je ogen te sluiten en voor je te zien dat je de verandering al hébt gerealiseerd. Dus zie voor je dat je elke week aan het sporten bent, zie de plek voor je waar je dat wilt gaan doen (op je matje thuis of ergens in een fijne studio?) en probeer nú al in je lichaam te voelen hoe fijn het voelt om (meer) te bewegen. Je zult merken dat er een glimlach op je gezicht komt omdat je hier heel gelukkig van wordt. Doe dit elke dag 5 minuten.

Tip 2: Maak een realistisch plan
Okay, nu zijn je ogen weer open en ben je in het NU. Je hebt een route nodig om te zorgen dat je op je bestemming komt net zoals de navigatie je van A naar B brengt. Schrijf op waar je nu bent, hoe je je nu voelt en wat je over 3 maanden bereikt hebt. Bijvoorbeeld: 
“nu blijf ik op zaterdagochtend achter de krant en de koffie hangen en ik voel me er lui bij”, dit wordt:
“op zaterdagochtend zet ik mijn wekker, ga ik naar de reformerles en voel ik me daarna een stuk fitter” 

Doe dan je ogen weer even dicht en herhaal tip 1, focus op dat fijne gevoel en zie voor je dat je al op de reformer ligt.

Heel belangrijk is dus dat je een sport en locatie kiest waar je SUPER blij van wordt. Ga niet een plan maken om naar de sportschool te gaan terwijl je dat eigenlijk ontzettend stom vindt. 

De eerste stap zou kunnen zijn om een matje te kopen voor thuis of een studio contact voor een introductie les. 
Begin met 1x per week een beweegmoment toe te voegen, plan dit in je agenda en doe dit met een glimlach. Voel van binnen hoe trots je bent en hoe fijn het is om je fitter te voelen. 

Tip 3: creëer support 
Vraag hulp! Geloof me, iedereen kan een steuntje in de rug gebruiken als het even lastig wordt. Vraag je partner of vriend(in) je te helpen herinneren waarom je het doet, waarom je uit je comfort zone wilt gaan om je doel je te bereiken. Als het je helpt dat iemand mee gaat, vraag het! Je hoeft niet alles zelf te doen en een beetje support kan het zo veel makkelijker maken. 

Tip 4: Beloon jezelf
Je intrinsieke motivatie is dat je je fitter en gezonder gaat voelen, dat is je eind doel. Maar onderweg ga je jezelf steeds een beloning geven dat je het gedaan hebt. Dit kan iets kleins zijn, een compliment of je favoriete koffie of thee nemen na je les. Bedenk iets waar je echt SUPER blij van wordt en wat je helpt om door te gaan. 

Geniet van je krachtige mind, je fitte lijf en bovenal wees trots op jezelf! Wij mensen houden niet van verandering en dat jij nu niet alleen droomt maar het ook doet maakt jou geweldig!