De sport die je jarenlang met veel plezier doet, niet meer kunnen beoefenen? Het overkwam Trudy. Door elleboog-, schouder- en nekklachten is de weg naar weer kunnen tennissen een lange adem geweest. De wens om weer pijnvrij te kunnen bewegen heeft veel van haar lijf gevraagd… maar dat alles met een verbluffend resultaat. 

Na een lang traject bij de fysiotherapeut en het toch blijven beoefenen van haar favoriete sporten (omdat ze de pijn pas na haar training voelde), werd het tijd om eens echt iets aan de pijn in haar lijf te doen. Door de pijn in haar elleboog, schouder en nek werd het dagelijks leven steeds zwaarder. De slapeloze nachten braken haar op en uiten zich in nog meer in pijn gedurende de dag. Op aanraden van haar fysiotherapeut is ze opzoek gegaan naar een andere oplossing; een fijn Pilates traject. 

Een combinatie van mat-, reformer- en privéles

Trudy had voor de start bij Miesko nog nooit van Pilates gehoord en had totaal geen beeld van wat zij kon verwachten. Ze was blij verrast toen zij na haar eerste proefles op de reformer en daarna een op de mat, al direct iets in beweging voelde komen. En dat is niet zo gek! Wij geloven namelijk heilig in de combinatie van mat en reformer trainingen. 

→ Hier lees je waarom.

Naast deze lessen is Trudy destijds ook begonnen met privéles. Door de 1 op 1 lessen met Marlies kon ze dieper ingaan op haar klachten en de complexiteit ervan. Voor Trudy was het voelen van haar spieren  lastig en al helemaal die verstopte diepe spieren, zoals de ‘diepe buikspier’. Doordat haar is uitgelegd hoe ze elke spier in haar lichaam het beste kon voelen, lukte het haar ook om deze steeds beter te controleren. Stapje voor stapje is ze met behulp van Marlies begonnen aan haar herstel.

Trudy beschrijft de lessen bij Miesko als persoonsgericht, prettig en gedegen. Met dat extra stukje aandacht van Marlies voor het mentale en emotionele proces kon ze haar valkuilen zien en deze herstellen.

 

De lessen waren zoveel meer dan alleen een uurtje oefeningen doen. Het voelde voor Trudy alsof er echt naar haar werd gekeken in dat in alle facetten. Zowel voor Marlies als voor Trudy was het was bizar om te merken hoe een sluimerende zorgelijke gedachte zich openbaarde in haar lichaam.  Samen hebben ze daar toen over gepraat waardoor Trudy de pijn naderhand beter kon begrijpen. 

De oefeningen voelden plotseling anders en ik had het gevoel dat ik meer controle weer had.

Een verbluffend resultaat

Door deze persoonlijke aandacht en de enorm goed doordachte lessen is Trudy dichterbij  een pijnvrij lijf gekomen. Door haar harde werken en veel geduld is ze na een jaar hersteld van de ergste klachten. En met als resultaat dat ze weer: PIJNVRIJ KAN TENNISSEN. 

Ik ga niet meer weg! Ik vind het heel fijn om me bewust te zijn van mijn lijf. Als ik stress heb of gehaast ben helpt het mij ook enorm. Ook zonder klachten zijn de lessen van Miesko dus heel heilzaam voor mij.

Wil jij net als Trudy ook weer de grip en controle terug? Of bepaalt de pijn in jouw lijf te erg je algehele ‘state of mind’? Daar kun je nu wat aan veranderen! 

Wil je een keertje meedoen en kijken wat wij voor jou kunnen betekenen? Meld je dan hier aan voor een proefpakket. Je bent van harte welkom om een maand lang kennis te maken met onze lessen en het team. 

Wil je advies of heb je andere vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!