fbpx

Over Miesko

Miesko is een school voor Pilates-lessen en bij ons draait het om aandacht. Wij begrijpen jouw lichaam, we luisteren naar je verhaal en zien jouw potentie. We helpen je om efficiënt en pijnvrij te bewegen tijdens de lessen, maar ook in het dagelijks leven. Vrij en gelukkig kunnen bewegen, dat is waar het om gaat.

Follow us!

Filosofie

Wij geloven dat je door anders te bewegen je je anders gaat voelen. We helpen je om bewegingspatronen te vinden waarin je vrijheid ervaart, waarin je voelt dat bewegen fijn is, en dat het je kracht en rust geeft. De Miesko-benadering hierin is uniek en wij willen voor jou het verschil uitmaken zodat jij je beter voelt en de wereld kunt toelachen.

Wat je aandacht geeft, groeit. Wij hebben aandacht voor jou! Bij ons krijg je les in kleine groepen zodat je continu persoonlijke aanwijzingen krijgt om het maximale uit elke oefening te halen. Ook werken we vooral met vaste groepen zodat de docent jouw lijf en jouw manier van leren kent en we je zo de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen bieden.

Beweging is eigenlijk een soort voeding voor je lichaam. De ene beweging is meer voedend dan de andere, eigenlijk net zoals met eten. Door 1 à 2 keer per week Miesko Pilates te doen, geef je je lichaam een essentiële dosis voedingsstoffen in de vorm van nutritious movement waardoor je lijf weer warm, krachtig en soepel wordt.

We geloven in een holistische benadering op gezond bewegen. Naast moderne Pilates bieden we ook workshops aan, o.a. vanuit de MELT-methode, Franklin-methode, Restorative Exercise, yinyoga en meditatie- en ademhalingstechnieken. We bieden je vele mogelijkheden die je helpen te herstellen en je gezond(er) maken.

Door mijn chronische hernia kon ik niet meer sporten. Ik had de hoop al opgegeven tot ik Marlies tegenkwam. Met haar oefeningen heeft zij ervoor gezorgd dat ik beetje bij beetje weer kon bewegen en trainen.

Isabel

Recruiter, 46 jaar

Methode

Om tot een verandering in je houding of bewegingspatroon te komen is individuele aandacht noodzakelijk. Daarom zijn bij Miesko de groepen klein en is de persoonlijke begeleiding groot. De trainingen zijn hierdoor zeer doeltreffend omdat je op je eigen niveau kunt trainen.

Bij Miesko bieden we een vorm van Pilates aan die minder belastend voor je spieren en gewrichten is dan de originele Pilates-methode. Deze werkwijze helpt je om efficiënt en pijnvrij te bewegen, niet alleen tijdens de lessen maar ook in het dagelijks leven.

We werken voornamelijk vanuit de STOTT Pilates®-methode omdat deze opleiding en kennis het meest uitgebreid en diepgaand is. De STOTT Pilates®-methode is ontwikkeld met bewezen wetenschappen uit de biomechanica, revalidatie en topsport. De voordelen van de originele Pilates-methode zijn ontleed en opnieuw gestructureerd tot een hedendaagse methode die toegankelijk is voor iedereen.

De basisprincipes komen dan ook vanuit de biomechanica en als je die onder de knie krijgt herstellen de natuurlijke curves in je ruggengraat en wordt de balans van de spieren rondom je gewrichten beter.

Doe een proefles

Door anders te denken ga je anders bewegen en kun je een verbeterde versie van jezelf creëren!

Docenten

Onze docenten zijn opgeleid door erkende opleidingsinstanties, vaak met als basis de STOTT Pilates methode. In het rooster staat vermeld door welke docent een les wordt gegeven.

Marlies Kornmann

 Marlies

Marlies Kornmann Eigenaresse & Docente

Ik ben een anatomie-nerd; in de vakantie lees ik liever over biomechanica dan een roman.

Marlies heeft Miesko in 2008 opgericht en is unstoppable in het delen van haar liefde voor Pilates en beweging. Ze heeft een hele eigen en unieke benadering op beweging waardoor haar lessen meer een treatment dan een workout zijn.

Lees meer

Stefania Petroula

Stefania

Stefania Petroula Docente (English speaking)

In Pilates heb ik de balans gevonden tussen de kunstenaar en de wetenschapper in mij.

In Stefania voel je de warmte van een echte Griekse die van het leven geniet. Ze heeft een groot hart, een oog voor detail en ze houdt van dansen, bewegen en lesgeven. Haar creativiteit is verrassend en ze neemt je mee in haar wereld waarin bewegen en geluk samen gaan.

Lees meer

Özlem

Özlem Köseli Docente (English speaking)

Pilates is one of the best mindful practices to explore what our bodies are capable of. It builds balance, strength and control physically and mentally. 

Özlem studied economics in Turkey and moved to the Netherlands in 2012 for a banking job. Shortly after she has started her new job she also started with some Pilates lessons in the Netherlands. Soon after this first experience she fell in love with the method. This love she will share and enlarge in all of her classes.

Lees meer

Zoë

Zoë Hofstetter Docente

Pilates gave me a new perspective on the yang and yin in life: a way to combine softness and strength, a way to ask more of one’s body without wearing it out.

Zoë loves to incorporate elements of balance and coordination as well as keeping a fluid conversation in class about what people feel with a little touch of humor. Creativity, attention to detail, alignment and progression are some of the pillars of Zoë’s pilates classes.

Lees meer

Annemieke

Annemieke Jonas Docente

Increase awareness, improve performance, repeat what works and challenge what doesn’t..

Annemieke laat haar cliënten achter met een lichaam dat wordt gewekt, uitgerekt en uitgedaagd. Waarbij haar kracht ligt in speelse en fantasierijke leringen om een groter bewustzijn van het lichaam en haar functies te creëren. Ze heeft een scherp oog voor een gezonde houding en uitlijning.

Lees meer

Effie

Effie Kechagia
Docente (English speaking)

Pilates inspires me to educate myself further on the movement practices.
I inspire and guide others to find the tools to connect to their own movement
practice..

Effie’s goal is to pass on her enthusiasm about Pilates to her students. How can pilates help us become more aware of our own body and how can it make us strong and flexible? She will answer that in her lessons!

Lees meer

Smaranda

Smaranda Pădurariu Docente

Door Pilates leerde ik mijn lichaam beter kennen, werd ik bewust van mijn eigen kunnen en kwam ik er achter hoe sterk ik ben.

Smaranda geeft aandacht aan iedereen in haar les en heeft oog voor kwaliteit en finesse. Zij combineert Pilates met haar kennis vanuit de studie fysiotherapie om zo het meest uit haar lessen te halen. Zij leert jou bewust te worden van je lichaam, welke spieren je gebruikt tijdens de Pilates oefeningen en geeft je wat je nodig hebt om sterker te kunnen worden.

Lees meer

Hannah

Hannah Stoffels Docente

Door Pilates heb ik mijn lichaam goed leren kennen en weet ik precies wat het nodig heeft. Dat gun ik iedereen.

Hannah straalt een enorme passie uit voor Pilates en zij blijft zichzelf hierin voortdurend bijscholen. Ze heeft een goed oog voor detail en helpt je de oefeningen zo veilig en zo adequaat mogelijk uit te voeren. Haar lessen kenmerken zich door een heldere en gedetailleerde uitleg, en een goede flow.

Lees meer

Het effect van Pilates bij Miesko merk je vooral ná de les en in je dagelijks leven.

Wat onze klanten zeggen

Pilates betekent voor mij niet alleen dat ik sterker en soepeler ben geworden, maar vooral veel bewuster van mijn lichaam. Een uur per week even je gedachten verzetten en puur met je eigen lichaam aan het werk zijn is heerlijk. En van alles wat je leert in de lessen, heb je in het dagelijks leven zo veel profijt dat ik nu echt niet meer zonder kan!

Katja
34 jaar

Werkend op de computer kreeg ik steeds vaker last van blessures, dus begon ik ongeveer tien jaar geleden met mijn eerste Pilates-les bij Marlies. Ik was meteen enthousiast en ging al snel niet één keer in de week, maar minstens twee keer en soms deed ik twee lessen achter elkaar. Ik voelde mijn schouderklachten verdwijnen en mijn lichaam soepel en sterk worden. Vanwege verhuizingen ben ik bij verschillende andere Pilates-scholen geweest, maar nergens vond ik de aandacht en precisie die ik bij Marlies had ervaren. Sinds twee jaar ben ik weer terug bij Miesko en hoewel het niet meer om de hoek is, fiets ik iedere keer met hernieuwde energie terug. Op bepaalde momenten kan ik zelfs zeggen ‘Pilates bij Miesko is more a treatment than a workout’!

Annet
Onafhankelijk curator/onderzoeker, 45 jaar

Je vroeg me vorige week m’n ervaring met de lessen bij Miesko te formuleren, in twee regels voor de website. 
Het sudderde sindsdien in m’n hoofd, ik probeerde iets technisch correct te schrijven over m’n spieren, pezen, gewrichten, wat ze tot nu toe bij Miesko hebben geleerd. Ik was er niet tevreden over. Totdat ik tot de kern kwam en het daarbij wil laten: 
Ik word er zo BLIJ van.
 Liefs,
Sandrine.

Sandrine
63 jaar

Bij Miesko heb ik een plek gevonden waar ik altijd met plezier naartoe ga om te trainen. En dat is HEEL bijzonder voor een sporthater! Vanuit een situatie met constant pijnklachten en (bewegings)belemmeringen in het dagelijks leven, heeft Miesko mij gebracht tot een sterk lichaam en bewegen zonder pijn. De STOTT Pilates® geeft mij plezier in bewegen maar ook veiligheid en vertrouwen dat het weer goed komt. Binnen drie maanden heb je een basis opgebouwd waar je voor de rest van je leven profijt van hebt. STOTT Pilates® geeft een heel nieuw gevoel en inzicht in hoe je het beste kunt bewegen en de beste houding kunt aannemen. Het lijkt soms of je bijna niets doet maar je traint alle diepe spieren die je normaal niet gebruikt maar die je stiekem heel hard nodig hebt. Op deze manier werk je van binnenuit en dus veel verstandiger dan zomaar aan zware gewichten te gaan hangen. Mijn orthomanuele arts heeft ooit STOTT Pilates® bij Miesko geadviseerd omdat hij elke paar maanden mijn rug en bekken weer recht moest zetten. Als je je spieren niet traint, blijf ik bezig! Nu kom ik nog maar 1 keer per jaar bij hem, alleen voor controle.

Pilates bij Miesko is zo fijn; het is een krachtige training van je ‘core body’ maar op een relaxte manier. En je bent niet de enige met een blessure of pijntje, je kunt juist revalideren op een hele verantwoorde en veilige manier. Miesko biedt uitdagende intensieve pilates-training op elk niveau, op een persoonlijke en vriendelijke manier! Ik kan niet meer zonder.

Fien
Moeder van 2 zoons en docente Nederlands, 43 jaar

Al ruim 5 jaar volg ik Pilates-lessen bij Miesko. Door de lessen is mijn lijf sterker geworden en heb ik nagenoeg geen rugklachten meer! De lessen zijn ingedeeld op niveau en de lesgroepen zijn klein, waardoor er altijd veel persoonlijke aandacht is. Wat ik zo goed vind: álle docenten bij Miesko zijn fijn! Elke les is anders, iedere docent heeft haar eigen stijl, maar ze hebben echt allemaal oog voor jou en jouw lijf.

Kelly
Sportpsycholoog, ondernemer, 35 jaar

I have been taking Pilates lessons with Marlies for the past 10 months. When I started studying with Marlies I had been suffering from consistent back pain and a troublesome knee injury which was causing me a lot of pain and limitation – I had been unable to straighten my knee in almost a year! My chiropractor recommended Pilates lessons to help his adjustment hold in the long term (though said adjustments had actually stopped helping and were causing me a lot of pain). Through Marlies’ thorough and patient work and her extensive knowledge in rehabilitation my body has been completely transformed. My back is very strong and almost pain free and I am free and able to do many more daily tasks without fear of pain. My knee is also on the way to heal – I suffer almost no pain and am free to run and jump again, where the doctors said there is nothing to do but wait and physiotherapy and even deep tissue massage did no really help. Marlies has also helped me a lot with my posture which was fixating my problems and that has been a great tool to improve my wellbeing on a daily basis. As someone who has worked with and on thier body for more or less their whole life, I also am totally fascinated by the Pilates method, the way the exersices are built and the deep strength that the work gives…

Ayelet
Professional singer, 50 jaar

Schrijf je nu in voor een proefles!

Ja graag
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google