fbpx

Over Miesko

Miesko is een school voor Pilates-lessen en bij ons draait het om aandacht. Wij begrijpen jouw lichaam, we luisteren naar je verhaal en zien jouw potentie. We helpen je om efficiënt en pijnvrij te bewegen tijdens de lessen, maar ook in het dagelijks leven. Vrij en gelukkig kunnen bewegen, dat is waar het om gaat.

Het effect van Pilates bij Miesko merk je vooral ná de les en in je dagelijks leven.

Filosofie

Wij geloven dat je door anders te bewegen je je anders gaat voelen. We helpen je om bewegingspatronen te vinden waarin je vrijheid ervaart, waarin je voelt dat bewegen fijn is, en dat het je kracht en rust geeft. De Miesko-benadering hierin is uniek en wij willen voor jou het verschil uitmaken zodat jij je beter voelt en de wereld kunt toelachen.

Wat je aandacht geeft, groeit. Wij hebben aandacht voor jou! Bij ons krijg je les in kleine groepen zodat je continu persoonlijke aanwijzingen krijgt om het maximale uit elke oefening te halen. Ook werken we vooral met vaste groepen zodat de docent jouw lijf en jouw manier van leren kent en we je zo de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen bieden.

Beweging is eigenlijk een soort voeding voor je lichaam. De ene beweging is meer voedend dan de andere, eigenlijk net zoals met eten. Door 1 à 2 keer per week Miesko Pilates te doen, geef je je lichaam een essentiële dosis voedingsstoffen in de vorm van nutritious movement waardoor je lijf weer warm, krachtig en soepel wordt.

We geloven in een holistische benadering op gezond bewegen. Naast moderne Pilates bieden we ook workshops aan, o.a. vanuit de MELT-methode, Franklin-methode, Restorative Exercise, yinyoga en meditatie- en ademhalingstechnieken. We bieden je vele mogelijkheden die je helpen te herstellen en je gezond(er) maken.

Door mijn chronische hernia kon ik niet meer sporten. Ik had de hoop al opgegeven tot ik Marlies tegenkwam. Met haar oefeningen heeft zij ervoor gezorgd dat ik beetje bij beetje weer kon bewegen en trainen.

Isabel

Recruiter, 46 jaar

Methode

Om tot een verandering in je houding of bewegingspatroon te komen is individuele aandacht noodzakelijk. Daarom zijn bij Miesko de groepen klein en is de persoonlijke begeleiding groot. De trainingen zijn hierdoor zeer doeltreffend omdat je op je eigen niveau kunt trainen.

Bij Miesko bieden we een vorm van Pilates aan die minder belastend voor je spieren en gewrichten is dan de originele Pilates-methode. Deze werkwijze helpt je om efficiënt en pijnvrij te bewegen, niet alleen tijdens de lessen maar ook in het dagelijks leven.

We werken voornamelijk vanuit de STOTT Pilates®-methode omdat deze opleiding en kennis het meest uitgebreid en diepgaand is. De STOTT Pilates®-methode is ontwikkeld met bewezen wetenschappen uit de biomechanica, revalidatie en topsport. De voordelen van de originele Pilates-methode zijn ontleed en opnieuw gestructureerd tot een hedendaagse methode die toegankelijk is voor iedereen.

De basisprincipes komen dan ook vanuit de biomechanica en als je die onder de knie krijgt herstellen de natuurlijke curves in je ruggengraat en wordt de balans van de spieren rondom je gewrichten beter.

Boek een Introductieles

Door anders te denken ga je anders bewegen en kun je een verbeterde versie van jezelf creëren!

Docenten

Onze docenten zijn opgeleid door erkende opleidingsinstanties, vaak met als basis de STOTT Pilates methode. In het rooster staat vermeld door welke docent een les wordt gegeven.

Marlies

Marlies Kornmann
eigenaresse & docente Miesko

Ik ben een anatomie-nerd; in de vakantie lees ik liever over biomechanica dan een roman.

Marlies heeft Miesko in 2008 opgericht en is unstoppable in het delen van haar liefde voor Pilates en beweging. Ze heeft een hele eigen en unieke benadering op beweging waardoor haar lessen meer een treatment dan een workout zijn.

Lees meer

Stefania

Stefania Petroula docente (English speaking)

In Pilates heb ik de balans gevonden tussen de kunstenaar en de wetenschapper in mij.

In Stefania voel je de warmte van een echte Griekse die van het leven geniet. Ze heeft een groot hart, een oog voor detail en ze houdt van dansen, bewegen en lesgeven. Haar creativiteit is verrassend en ze neemt je mee in haar wereld waarin bewegen en geluk samen gaan.

Lees meer

Lara

Lara Beusenberg docente

 Pilates leert mij hoe kleine en gedetailleerde bewegingen grote effecten kunnen hebben op onze gezondheid, stemming en productiviteit.

Sinds 2019 is Lara verantwoordelijk voor de marketing en communicatie vanuit Miesko. In deze periode is haar passie voor lesgeven en Pilates ontstaan en wil ze niks anders dan jou nu ook voorzien van fijne en uitdagende Pilates lessen. 

Lees meer

Carmen

Carmen Popoviciu docente
(English speaking)

Pilates is a form of meditation for me. It is the time I take with myself to work and strengthen my body.

Carmen kwam voor het eerst in aanraking met Pilates tijdens haar dansopleiding in Arnhem, waar ze Marlies als docente had. Een paar jaar na haar dansopleiding kreeg ze te maken met een heupblessure en is ze weer Pilates gaan doen. 

Lees meer

Esther

Esther Kamp docente

Mijn missie is om jou na iedere Pilates sessie zowel fysiek als mentaal sterk, ondersteund en verbonden te laten voelen.

Esther heeft een passie voor holistische gezondheid. Ze gelooft dat je fysieke en mentale gezondheid de hoeksteen zijn om te schitteren in elk facet van het leven. En om de uitdagingen aan te kunnen die het moderne leven op ons pad brengt.

Lees meer

Hannah

Hannah Stoffels docente

Door Pilates heb ik mijn lichaam goed leren kennen en weet ik precies wat het nodig heeft. Dat gun ik iedereen.

Hannah straalt een enorme passie uit voor Pilates en zij blijft zichzelf hierin voortdurend bijscholen. Ze heeft een goed oog voor detail en helpt je de oefeningen zo veilig en zo adequaat mogelijk uit te voeren. Haar lessen kenmerken zich door een heldere en gedetailleerde uitleg, en een goede flow.

Lees meer

Melina

Melina Chrysanthopoulou docente
(English speaking)

I believe that positive change in the world starts with self, and Pilates is a brilliant method to help you turn the wheels of change from the inside out”

Melina vind het haar taak als Pilates docent om klanten te helpen met dat wat ze zoeken. Pilates is voor haar het middel om te werken aan een goede houding/uitlijning, het verbeteren van eventuele aandoeningen en spieronevenwichtigheden en het voorkomen en genezen van blessures. Hierbij wil ze iedereen vooral een goed gevoel geven door middel van pilates.

Lees meer

Wat onze klanten zeggen

Al ruim 5 jaar volg ik Pilates-lessen bij Miesko. Door de lessen is mijn lijf sterker geworden en heb ik nagenoeg geen rugklachten meer!

De lessen zijn ingedeeld op niveau en de lesgroepen zijn klein, waardoor er altijd veel persoonlijke aandacht is. Wat ik zo goed vind: álle docenten bij Miesko zijn fijn!

Elke les is anders, iedere docent heeft haar eigen stijl, maar ze hebben echt allemaal oog voor jou en jouw lijf.

Kelly

Sportpsycholoog & Ondernemer
35 jaar

Je vroeg me vorige week m’n ervaring met de lessen bij Miesko te formuleren, in twee regels voor de website. 


Het sudderde sindsdien in m’n hoofd, ik probeerde iets technisch correct te schrijven over m’n spieren, pezen, gewrichten, wat ze tot nu toe bij Miesko hebben geleerd.

Ik was er niet tevreden over. Totdat ik tot de kern kwam en het daarbij wil laten: 
Ik word er zo BLIJ van.
 Liefs,
Sandrine.

Sandrine

63 jaar

Pilates betekent voor mij niet alleen dat ik sterker en soepeler ben geworden, maar vooral veel bewuster van mijn lichaam.

Een uur per week even je gedachten verzetten en puur met je eigen lichaam aan het werk zijn is heerlijk. En van alles wat je leert in de lessen, heb je in het dagelijks leven zo veel profijt dat ik nu echt niet meer zonder kan!

Katja

34 jaar