Toen Mieke van Keulen, een 47-jarige sales manager uit Amsterdam, voor het eerst de deuren van Miesko Pilates opende, was ze op zoek naar meer dan alleen een nieuwe vorm van lichaamsbeweging.

Na jaren van aanhoudende pijn als gevolg van een zittend beroep, twee zwangerschappen en een lange geschiedenis van rug- en bekkenklachten, was Mieke op zoek naar een uitweg uit de vicieuze cirkel van pijn waarin ze gevangen zat.

“Ik zat al twintig jaar in dezelfde cyclus van pijn en het beïnvloedde alles in mijn leven,” vertelt Mieke.

Teleurgesteld door eerdere pogingen om haar pijnklachten aan te pakken – van fitness en yoga tot diverse therapieën – was Mieke sceptisch maar vastberaden om Pilates een kans te geven. “Toen ik voor het eerst bij jullie kwam, had ik veel pijn vanuit mijn bekken, pijn in mijn heupen/onderrug,” herinnert Mieke zich.

De eerste lessen bij Miesko Pilates waren voor haar een openbaring.

Het accepteren dat haar lichaam niet meer de kracht en mobiliteit van vroeger had, was moeilijk. “Het was confronterend, maar ik zag ook dat ik niet de enige was,” vertelt Mieke.

Door de gerichte aanwijzingen en persoonlijke aandacht van de docenten begon Mieke te merken dat haar lichaam langzaam maar zeker sterker werd. De oefeningen hielpen haar niet alleen fysiek sterker te worden, maar gaven haar ook de tools om bewuster met haar lichaam om te gaan. 

Naast de transformatie door Pilates, speelde Miekes aanpassing van haar voedingspatroon een cruciale rol in haar herstelproces. Na jaren van ongezond eten, inclusief een aspartaamverslaving met dagelijks 1,5 liter cola light, maakte ze een radicale ommekeer. “Ik besefte dat mijn lichaam meer verdiende. Nu kies ik voor volle, vette, gezonde en matige maaltijden,” vertelt Mieke. Deze verandering in dieet ondersteunde haar fysieke herstel en versterkte de voordelen die ze ondervond door Pilates.

De realisatie dat haar problemen niet alleen door de zwangerschappen veroorzaakt waren, maar ook door langdurige SI-gewrichtspijn, was een keerpunt. “Ik gaf altijd de schuld aan de zwangerschap, maar ik had al problemen met mijn SI-gewricht voordat ik zwanger werd,” deelt Mieke. Jaren van intensief sporten, een druk sociaal leven, en ongezonde gewoontes hadden haar lichaam uitgeput.

De lessen brachten meer aan het licht dan enkel haar fysieke staat; ze confronteerden haar met een diepgekoesterde wens: het hardlopen, haar vroegere passie die door de pijn onmogelijk leek. “Ik wilde zo graag weer hardlopen, maar elke poging eindigde in teleurstelling.” 

Mieke maakte kennis met een nieuwe vorm van beweging. Elke Pilates-sessie bracht haar onmiddellijke verlichting en een boost in energie, waardoor ze ‘s avonds minder uitgeput was. Deze nieuwe energie stelde haar in staat om meer uit haar dagen te halen.

Mieke’s doorzettingsvermogen wierp zijn vruchten af.

“Het gaat heel goed en het voelt alsof ik dit gewoon vol ga houden. Dat ik een nieuw ritme heb gevonden in bewegen en dat dit een waardevolle toevoeging is aan mijn leven,” vertelt ze stralend.

Pilates bij Miesko heeft niet alleen haar fysieke pijn verlicht, maar heeft haar ook een nieuw gevoel van kracht en zelfvertrouwen gegeven.

Verschillende oefeningen hebben voor haar écht het verschil gemaakt. ‘Het actieve bekken en de Pilates ademhaling… dat zijn echt eye-openers geweest!’.

Benieuwd naar de oefeningen die Mieke hebben geholpen in haar herstel?

> Bekijk hier de video van Mieke haar favoriete bekken oefeningen!

Mieke ontdekte nieuwe manieren om haar lichaam te bewegen, wat resulteerde in minder pijn en meer bewegingsvrijheid. Vandaag de dag is voelt Mieke zich beter dan ooit. Ze heeft niet alleen geleerd om met haar pijn om te gaan, maar ze heeft ook een passie voor Pilates ontwikkeld die haar leven verrijkt!