Zoals voeding belangrijk is voor onze gezondheid, zo is beweging ook heel ‘voedend’ voor onze cellen. Althans, als je de juiste bewegingen maakt want lang niet alle oefeningen werken helend voor je spieren en gewrichten. Vergelijk het met het eten van junkfood, het geeft even een lekker gevoel maar het geeft geen voordelen op lange termijn. Zo is het ook met beweging, sommige sporten geven een kick maar je rugpijn gaat er niet van over.

Hoe zit dat precies? Dat begint bij het verschil tussen “bewegen” en “sporten”. Als je de hele dag stil hebt gezeten en je gaat ‘s avonds een uurtje yoga of fitness doen dan ben je in mijn optiek nog steeds onsportief. Om dusdanig veel voedende beweging aan je lijf te geven dat je houding verbetert, je veerkracht (flexibiliteit is in balans met kracht) toeneemt en je structureel voelt dat je pijnvrij en lekker in je vel zit, moet je de hele dag door bewegen. Elke dag een half uurtje wandelen kan al wonderen doen!

Daarnaast is het ook heel voedend voor je gezondheid om aandacht te besteden aan je bindweefsel, want als je bindweefsel verkleefd of uitgedroogd is dan kan je lijf nooit pijnvrij en efficient bewegen. De Melt Methode is een geweldige manier om met een zachte foamroller en verschillende balletjes zogenoemde “stuck stress” in je bindweefsel vrij te maken.

De SMelt & Restore workshops van Marlies zijn een combinatie van verschillende methodes die op celniveau de verbinding tussen je lichaam en geest herstellen en verbeteren. De bewegingen zijn langzaam, hebben een meer stretchend karakter en zijn erop gericht om nog meer dan in Pilates, van binnen naar buiten te bewegen. Het actief ontspannen wat Yin Yoga geeft in houdingen en bewegingen die super voedend voor je lichaam zijn, dat is naar mijn idee het beste wat je je lichaam kunt geven.

Nieuwe data komen er binnenkort weer aan!