Ben je stijf? Of voel je jezelf constant gestrest? Dan is onze innovatieve en compleet nieuwe Restorative Pilatesles perfect voor jou!

Restorative Pilates: hoe werkt het?

Marlies: “Voor een goede gezondheid eet je waarschijnlijk gezond, want mineralen en vitamines zijn essentieel zijn voor onze cellen. Op precies dezelfde wijze werkt beweging ook voor ons lichaam. Want door te sporten, worden tal van stofjes aangemaakt die heel belangrijk zijn om je gezond en fit te voelen. Althans, als je de juiste oefeningen doet. Want lang niet alle sporten werken helend voor je spieren en gewrichten. Denk maar aan harde, beukende sporten.

Vergelijk het bijvoorbeeld met het eten van junkfood: het geeft even een lekker gevoel, maar het geeft geen voordelen op de lange termijn. Zo is het ook met beweging: sommige sporten geven een kick, maar je rugpijn gaat er niet van over. Restorative Pilates werkt als een natuurlijke vitaminepil: een bouwsteen voor je cellen die jouw lichaam goed kan opnemen.”

Restorative Pilates: wat is het?

“Restorative Pilates is een serie oefeningen die bijdraagt aan het herstellen van je lichaam waardoor het weer voelt en beweegt zoals is bedoeld. Doordat we zo ontzettend veel zitten en relatief weinig bewegen, hebben veel spieren geen noodzaak meer om te activeren. Resultaat is dat we stijf worden of juist onstabiel, dat pijn niet meer over gaat en dat je je constant gestrest voelt.”

Restorative Pilates: wat doe je?

“Restorative Pilates oefeningen gaan langzamer dan klassieke Pilates, maar zijn niet minder intensief. De oefeningen houden we vaak langer aan zodat je echt kunt voelen wat de bedoeling is en je jouw lichaam kunt aansturen op verbetering. We werken in deze lessen rondom thema’s zoals: ‘Hoe beïnvloeden je billen je balans’, ‘Wat is flexibiliteit écht’, ‘Wees een human-being in plaats van een human-doing’, ‘Stuck Stress en het zenuwstelsel’.”

Restorative Pilates: de lessen

Donderdagen van 18:00 – 19:00 uur (vanaf 12 november).
Zondagen van 19:30 – 20:45 uur (vanaf 26 november).

Inschrijven

Wil jij ook af van pijn, stijfheid en onstabiliteit?
Schrijf je dan in voor de lessen via Mindbody of mail ons met jouw vraag en telefoonnummer, dan bekijken we samen of deze les geschikt is voor jou.