Bewegen? Buikspieroefeningen doen? Op een matje liggen? Dat zag Fien allemaal niet echt zitten die na 2 bevallingen met veel bekkenpijn rondliep. Bewegen was in haar ogen hetzelfde als extra pijn creëren. Toch moest ze iets gaan doen, want zo doorgaan was geen optie meer. Ze ontdekte Pilates wat voor haar de start was van een nieuw beeld op bewegen met pijn. Lees hier haar verhaal.

Als hardwerkende docent Nederlands en moeder van twee zoons, kreeg zij na hun geboorte veel pijn van haar rug en bekken. Steeds weer kreeg ze last van een scherpe steek diep in haar bil, een pijnlijk stuitje bij lang zitten en een voortdurend zeurend pijngevoel in haar onderrug. Met 2 kleine kinderen was het heel lastig om zoveel pijn te hebben. Ze voelde zich beperkt in bijvoorbeeld spelen op de grond en ook bij het tillen vertrok ze vaak van de pijn.

Een tijd lang heeft ze veel baat gehad bij de behandelingen van een orthomanueel arts die haar bekken en rug recht zette. Maar na een tijdje ging het toch steeds weer scheef staan en kwam de pijn terug. De arts raadde haar aan te gaan trainen om het op z’n plek te houden. Pilates moest ze gaan doen.

Alleen al de gedachte op zo’n hard matje liggen vond ze maar niks, maar toch maakte ze een afspraak voor een privéles. Ze had gehoord dat Marlies het anders deed.

Door de persoonlijke aanpak voelde het gelijk veilig om te gaan bewegen. Stapje voor stapje onderzoeken wat ze aankan en beginnen met kleine bewegingen. Op haar eigen tempo deed ze de oefeningen en ze voelde dat na een paar lessen haar core al aan te versterken was. De pijn nam af en ze voelde zich vertrouwd genoeg om in een groepje mee te doen.

Het scheelt ook dat iedereen uit de groep te maken heeft met een blessure of herstel. Hierdoor voelde ik me niet de enige kneus van het clubje, aldus Fien. Volgens haar zorgt dit juist voor nog meer vertrouwen en verbondenheid. Ik kijk altijd erg uit naar de les omdat ik weet dat ik er beter uitkom en direct resultaat voel. Dat warme gevoel, dat is volgens Fien typerend voor de lessen bij Miesko Pilates.

Momenteel volgt Fien maar liefst 3x per week een onlineles op een moment dat het voor haar uitkomt. De persoonlijke aandacht, het wisselende aanbod qua oefeningen en de betrokkenheid van de docenten (zelfs op afstand), zorgen ervoor dat zij zich elke les beter en blijer voelt.

Fien is nog lang niet klaar met bewegen en weet inmiddels wat ze moet doen voor een pijnvrij lijf. Ze kan nu alles doen wat ze wil, al komt de pijn soms nog wel even terug. Het blijft een zwakke plek, maar het gaat altijd weer weg. De specifieke aandacht voor de details die heel individueel is, ook in een groepsles, zijn voor haar de reden dat ze heeft kunnen herstellen. Pilates is haar medicijn.

Ik ben verslaafd geworden aan een leven zonder pijn, zegt Fien.

Pilates bij Miesko is mijn redding geweest. Hierdoor kan ik mijn dagelijks leven weer aan!

Loop jij al een tijdje rond met vervelende klachten en zou je net als Fien graag weer pijnvrij willen bewegen? Dat is mogelijk! Wil je een keertje meedoen en kijken wat wij voor jou kunnen betekenen? Meld je dan hier aan voor een proefles. Wil je advies of heb je andere vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!