Na diverse voet operaties worstelde Desiree met dagelijkse pijn en mobiliteitsproblemen. Door tenen die scheef stonden in haar ene voet en overcompensatie vanuit het andere been is Desiree op aanraden van haar fysiotherapeut begonnen met Pilates, een stap die haar leven veranderde, zelfs op de skipistes.

“Elke stap deed pijn en niets leek echt te helpen,” vertelt Desiree. Ze ging ziekenhuis in en ziekenhuis uit vanwege pijnlijke hallux valgus aan haar grote tenen en misvormde kleinere tenen. Ze hoopte dat operaties een eind zouden maken aan haar problemen. Hoewel de specialisten veel voor haar konden doen, was het slechts een deel van de oplossing. Na verloop van tijd besefte Desiree dat ze meer regie over haar eigen lichaam wilde hebben.

Voor haar voetproblemen was ze een fanatieke sporter. Ze hield ervan om haar grenzen te verleggen en voelde zich in haar kracht wanneer ze fysiek bezig was. De pijn had haar echter gedwongen een stap terug te nemen, wat grote gevolgen had op haar dagelijks leven. Na de laatste operatie aan haar linkervoet was het voor haar duidelijk, het moet anders. Ze wilde niet weer onder het mes en zocht een andere oplossing om van haar pijn af te komen.

Desiree haar eerste Pilateslessen

In de Pilatesstudio werd Desiree met open armen ontvangen door een instructeur gespecialiseerd in postoperatieve zorg. “De instructeur paste de oefeningen speciaal voor mij aan, wat echt het verschil maakte,” zegt Desiree. Deze aangepaste benadering hielp haar om zonder pijn te bewegen en langzaam haar kracht op te bouwen.

Het was niet alleen de fysieke training die Desiree hielp; de gemeenschap in de studio werd een belangrijk onderdeel van haar herstel. “Ik ontmoette mensen die door dezelfde worstelingen gingen. Hun verhalen en steun inspireerden me om door te zetten,” deelt Desiree. Deze verbindingen boden niet alleen sociale steun maar ook motivationele kracht.

Van dagelijkse pijn naar een skitocht van 50 km per dag

“Na een paar maanden merkte ik een enorm verschil. Ik kon makkelijker bewegen, had minder pijn en begon zelfs te genieten van wandelingen,” vertelt Desiree enthousiast. Pilates gaf haar meer dan alleen haar fysieke kracht terug; het herstelde haar zelfvertrouwen en onafhankelijkheid.

Na maanden van lessen volgen bij Miesko, begon Desiree met een van haar groottste uitdagingen: een skiweek met dagelijkse tochten over zwarte pistes. Ondanks haar eerdere problemen met haar knie, kon ze deze keer genieten van het skiën zonder pijn.

“We deden een huttocht met een rugzak van negen kilo, zestig, zeventig kilometer per dag. De laatste dag was ik zo emotioneel dat ik begon te huilen van blijdschap. Ik was zo trots dat ik dat had gedaan.”

Desiree’s verhaal onderstreept hoe waardevol Pilates kan zijn, niet alleen voor dagelijkse mobiliteit maar ook voor het genieten van activiteiten die ooit onmogelijk leken. “Pilates is niet alleen goed voor je lichaam, het heeft ook mijn geest versterkt en mijn hart verblijd,” concludeert Desiree.

Voel je weer Krachtig en Pijnvrij met Pilates!

Heb je ook last van chronische pijn in je lichaam en beperkte mobiliteit door eerdere operaties?

Wij helpen je kijken of pilates bij Miesko een oplossing voor jou kan bieden net zoals dat bij Desiree is gelukt.

Laat hier een berichtje achter, dan bellen wij je op en kijken we samen naar een oplossing!