fbpx

 

 Enlightened healing movement

ENLIGHTENED healing movement – TO HEAL AND RESTORE YOUR BODY

In ons lichaam lopen verbindingen die bij pijn geblokkeerd zijn geraakt. Het licht is er als het ware uitgegaan.
Je kunt dan niet goed contact meer maken met de pijnlijke plek(ken) in je lichaam en je weet dan eigenlijk niet goed meer
wat je nodig hebt om het te herstellen. 

In Enlightened Healing Movement gaan we de verbindingen in je lichaam weer openen,
zodat de natuurlijke stroom van levensenergie weer door je lichaam gaat stromen.
Dit zorgt ervoor dat pijn en blokkades kunnen helen en je in alle aspecten van jezelf, fysiek, mentaal,
emotioneel en spiritueel, meer helderheid krijgt. 

Door te begrijpen wat er aan de hand is in je lichaam, kunnen de natuurlijke verbindingen tussen
je lichaam, hoofd en hart hersteld worden en pijn en blokkades helen.

Is Enlightened Healing Movement iets voor jou?

 • Je weet dat je lichaam, mind en hart verbonden zijn en je wilt hier meer diepgang in ervaren
 • Je verlangt naar een diepere verbinding met jezelf op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau
 • Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt en je lichaam doet pijn
 • Je bent al bij diverse therapeuten e/o specialisten geweest, maar er is niet echt een aantoonbare oorzaak te vinden voor je fysieke klachten
 • Je hebt al van alles geprobeerd, maar je loopt toch steeds weer vast in dezelfde patronen 
 • Je wilt vanuit een natuurlijke en holistische wijze je zelfherstellend vermogen activeren
 • Je wilt je weer thuis voelen in je eigen lichaam
 • Diep van binnen weet je dat je heel krachtig bent, het mag nu unlocked worden

Hoe werkt Enlightened Healing Movement?

Enlightened Healing Movement is een lessenserie waarin we de heelheid in onszelf weer gaan ervaren. Die heelheid zit in elke cel van ons lichaam als een blueprint opgeslagen en door daar weer contact mee te maken, kan ons zelfherstellend vermogen op diepere lagen activeren. 

De lessen zijn gebaseerd op het Medicijnwiel. Dit is een sjamanistisch instrument dat een wegwijzer is om alle 4 onze lichamen (fysieke, mentaal, emotioneel, spiritueel) te helen in verbinding met de natuur en de kosmos. 

Elke les bestaat uit:
– een meditatie om uit ons hoofd en in ons lichaam te komen
– een teaching en healing doorgegeven uit de linie van de Noord Amerikaanse oorspronkelijke bewoners van de aarde
– Restorative beweging om inzichten in ons fysieke aardse lichaam te integreren 

 

Hoe gaat dit jou helpen? 

Het mooie aan Enlightened Healing Movement is dat het alle aspecten van jou aanspreekt. Je gedachten, je emoties, je ziel en je lichaam zijn altijd met elkaar verbonden en tegelijkertijd ook met het grotere geheel, de kosmos of het universum. 

Dus als je een blessure in je lijf hebt die niet overgaat, dan is er in je totale systeem ergens een probleem. Je kunt dan gaan praten (mentaal), 3x per week sporten (fysiek), emotie therapieën doen (emotioneel) of elke avond mediteren (spiritueel), maar als je oorzaak van de pijn op alle vlakken niet vangt, dan kan de pijn niet overgaan. Je lichaam blijft dan op je deurtje kloppen en zeggen Joehoe, ik heb aandacht nodig, kun je even naar me luisteren. 

Dat doen we in de Enlightened Healing Movement lessen; we laten je lichaam aan het woord
omdat we het met onze mind niet kunnen oplossen.

Ervaar meer bedding, meer betekenis en meer verbinding in jezelf
en vanuit daar om je heen.

Wat gaan we doen?

 • een intake sessie om je intentie helder te maken te bespreken.
 • een serie van 10 live groepslessen in de studio.
 • een vaste groep van max. 7 like-minded deelnemers. Het is voor ieder een individueel proces dat door de kracht van de groep versneld en verdiept kan worden. Iedereen krijgt een plek in de groep zodat je voelt dat je van waarde bent en erbij hoort. Tevens kunnen we met een vaste groep het niveau stabiel opbouwen.
 • een privéles om naar jouw persoonlijke stukken samen te kijken.
 • ik neem de les op en deze krijg je via een audiobestand zodat je de oefeningen nog de hele week zelf thuis kunt doen. Als je een keer niet kunt komen dan kun je via de opname alsnog meedoen.

Deze lessenserie kost nu €947. In termijnen betalen kan ook. 

De lessen zijn om de week op maandagavond van 19:15 – 21:15 uur. We beginnen in februari 2024 en deze cyclus zal tot begin juli duren. Exacte data komen bij kennismaking. 

 

Ja ik wil me graag aanmelden

 

 

 

 

Kennismakingsmiddagen

 

Is je nieuwsgierigheid getriggerd en voel je dat er van binnen iets positiefs gebeurt als je dit leest? 

Ik geef  kennismakingslessen om te ervaren hoe het is om je levensenergie weer te voelen stromen. We gaan een aantal elementen uit de lessen doen zodat je kunt voelen of Enlightened Healing Movement hetgeen is dat nu bij jou past. 

De kennismakingslessen zijn:
zondag 14 januari van 14:00 – 16:00 uur
donderdag 18 januari 16:00 – 18:00 uur

Kosten hiervoor zijn €59 
Dit is inclusief thee, koffie en iets lekkers.  

 

 

 

Wil je je inschrijven of met mij kennismaken? Stuur mij dan een berichtje.

 

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer

  Onderwerp*

  Bericht*


  WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

  “Het levert mij tot nu toe een enorm inzicht op in hoe mijn gedachten, soms uit een ver verleden, kunnen leiden tot blokkades in mijn lichaam. En dat je er door healing en introspectie beweging in kunt brengen waardoor de blokkades verdwijnen. Marlies noemt dat smelten en zo ervaar ik dat ook. De combinatie met het bewegen versterkt het gevoel dat de energie weer gaat stromen. 

  Eigenlijk verbinden we hoofd, hart en het lichaam. Door verstoringen en blokkades aandacht te geven, kunnen we ze opruimen, verzachten. Ik merk dat dit ook mentaal ruimte geeft en bij mij veel energie oplevert. Het brengt een soort mildheid en compassie, naar mezelf en naar alles en iedereen om mij heen.”

  Trudy 

  64 jaar, ondernemer in werkveld onderwijs voor jongeren

  ”Marlies is heel gedreven en deskundig. Naast dat ze een bijzonder fijn persoon is heeft ze enorm veel anatomische kennis. Een ideale combinatie om mensen prettig en professioneel te helpen.

  In mijn ogen heeft ze alles in huis om haar cliënten de allerbeste kwaliteit te bieden. Ze blijft zich continu doorontwikkeling om iedereen nóg beter te helpen.

  Het is heerlijk om samen te werken met gedreven professional zoals Marlies.”

  Joost 

  45 jaar, manueel therapeut en yoga docent

  “Ik heb nog nooit een bewegingsles gedaan die zo rijk is als in deze lessenserie. Zowel mijn mindset, als mijn emoties neem ik onder de loep en dan bewegen we  al die inzichten in ons hele lichaam door. Ik heb me al een paar keer Enlightened gevoeld! 

  Ik vind het ook heel bijzonder om te voelen dat die meditaties zo’n grote impact hebben. Niet alleen is de pijn in m’n nek weg, maar ook mijn sociale skills veranderen en het is plotseling niet zo lastig meer om me-time in te plannen. Het voelt echt als een schatkist die elke week gevuld wordt en waar ik thuis ook nog mee verder kan. 

  Judith

  34 jaar, moeder van 3 en manager bij een modehuis

  Over mij

   

  Mijn liefde voor beweging voelde ik al op jonge leeftijd. Tot mijn 26e heb ik professioneel gedanst in binnen- en buitenland en ik genoot daar echt enorm van. Maar op een dag veranderde mijn leven radicaal doordat ik werd aangereden, door de lucht vloog en mijn bekken brak. Daar lag ik dan in Amsterdam op een druk kruispunt op straat. Allemaal vreemden om mij heen die mij advies gaven, wel opstaan, niet opstaan. Ik voelde zelf niets meer, alleen een complete verslagenheid. Waar was ik in beland? Ik kwam in de medische molen terecht van onderzoek naar onderzoek, maar de pijnklachten die ik had konden niet verklaard worden. 

  Achteraf gezien snap ik waarom de pijn niet overging. Elke therapeut en elke specialist bekeek een stukje van mij, maar wat ik nodig had was iemand met een adelaars-view. 

  Na 3 jaar kwam ik in contact met Joke en zij leerde mij hoe mijn emoties vast zaten in mijn lichaam. Ze liet mij ervaren dat ik meer was dan alleen een fysiek lijf, in mijn energetische lichaam zaten ook allemaal blokkades. Het leek wel magic wat zij deed met haar handen en met kristallen. Maar na haar behandeling was ik pijnvrij!

  Dit was de aanleiding om de verbinding tussen lichaam, hoofd en hart te gaan bestuderen. Ik reisde de wereld over en ontmoette teachers die mij lieten ervaren hoe je je innerlijke wijsheid kunt gebruiken om jezelf te helen van pijn. Ondertussen bleef ik mezelf scholen in pilates en was ik in 2009 een van de eerste volledig gediplomeerde STOTT Pilates trainers in Nederland.

  Inmiddels heb ik een eigen methode ontwikkeld dat Enlightened Healing Movement heet en waarmee ik honderden mensen heb begeleid om pijnvrij te worden. Ik denk dat mijn kracht ligt in het geven van lessen waarbij het sjamanisme en restorative beweging samenvloeien. Bewegen om je te verbinden met het pure licht in jezelf. 

   

  De geest is het vergeten, maar het lichaam gelukkig niet

  Voor mij is de eerste cyclus van Enlightened Pilates een prachtige verrijkende reis geweest. 
   
  Marlies weet vanuit haar authentieke taal, rijke vakkennis en ervaring een veilige bedding te creëeren waarin je -ieder op je eigen manier – tot diepe en verrassende inzichten komt t.a.v. oude beperkende patronen en fysieke klachten. 
   
  De combinatie van spirituele reflectie/meditatie oefeningen met fysieke pilates oefeningen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en zorgen dat nieuwe inzichten en verlangens zich echt kunnen installeren in je hele zijn. 
   
  Juist de ingang via het lijf maakte deze reis voor mij zo kostbaar en uniek.Het maakt dat ik letterlijk anders in het leven ga staan en meer en meer durf te vertrouwen op / ruimte kan geven aan mijn eigen bewegingen. 
   
  De opgenomen oefeningen en reflecties geven je de mogelijkheid om thuis op eigen tempo alles nog eens opnieuw uit te pakken en te beoefenen – het is echt een “audio-schatkastje” . 
    
  Marlies is een vakvrouw en haar persoonlijke aandacht en afstemming voor iedere afzonderlijke deelnemer is fantastisch. Ik ga heel graag mee verder op reis in een volgende cyclus.
  Lieke

  49 jaar, moeder van 2 meiden en werkt als rouw begeleidster

   

  Tot voor kort was ik niet bekend met Pilates. Ik ben rug patiënt, heb chronisch zenuwpijn en verder heb ik soms ook last van balansproblemen en loopstoornissen. Ik heb al heel veel
  hieraan gedaan, o.a. fysiotherapie, veel dagelijkse oefeningen en ook een uitgebreid revalidatietraject. Het heeft me allemaal veel gebracht maar het blijft ook altijd een beetje
  een eenzaam proces als je met chronische pijnklachten moet dealen.

  Vandaar dat ik weer eens opzoek was naar iets nieuws. Op dat moment kwam Marlies op mijn pad, ik was
  nieuwsgierig om Pilates te proberen en wist op dat moment niks van haar plannen om met de Enlightened Pilates groep te starten. Ik kwam voor een privé afspraak met haar en ik kwam daar vervolgens helemaal ‘Enlightened’ vandaan. Wat was hier gebeurd?! Wat was het dat me
  zo geraakt had?

  Allereerst de oprechtheid en de tijd die ze nam om bij mijn al jaren bestaande klachten stil te staan en dat gecombineerd met wat zij ‘hersenspelletjes’ noemt.
  Op heel subtiele wijze in een combinatie van ademhaling en zeer lichte beweging (je denkt meer dat je beweegt -en doet dat ook- maar niet op kracht). Ik stapte pijnvrij van de tafel af èn voelde een heel goede balans tijdens het staan. Hoe kan dit?! Het lijkt wel magie!

  Dit heeft me nieuwsgierig gemaakt en doen besluiten aan de cursus mee te doen. Natuurlijk is het niet zo dat ik nu van alles af ben, maar ik merk wel dat ik sinds de cursus een aantal
  belangrijke inzichten heb gekregen die ik als een rode draad met me meedraag en waar ik echt op terug kan vallen/ houvast aan ontleen als ik fysiek door mindere periodes ga. Ook
  kom ik makkelijker in een andere modus. Bijvoorbeeld niet te veel focus op wat niet kan maar rustig kijken wat wel kan, of hoe ik iets kan. Ik loop momenteel meer, langer, sneller en zekerder. Marlies vertrouw ik 100% in wat ze doet. Ze is authentiek en ik kan aan alles merken dat ze over veel kennis beschikt. Zowel op het gebied van de pilates als ook over de methode die ze gebruikt om ons inzichten te verschaffen.

  Ik vond het niet moeilijk om me
  door haar te laten leiden, het ging eigenlijk vanzelf. Binnenkort ga ik beginnen met het vervolg van de enlighted pilates: ik heb nog een aantal doelen waar ik graag mee aan de slag wil en verder uit wil diepen. Ik kijk er naar uit.

  Aniek

  Psycholoog. getrouwd en heeft 2 uithuis gaande kinderen