fbpx

Onze docenten

 

MARLIES KORNMANN

Eigenaresse & Docente

Marlies heeft Miesko in 2008 opgericht en is unstoppable in het delen van haar liefde voor Pilates en beweging. Ze heeft een hele eigen en unieke benadering op beweging waardoor haar lessen meer een treatment dan een workout zijn.

Marlies was een van de eerste STOTT Pilates volledig opgeleide docenten in Nederland. Haar interesse in de revaliderende benadering van Pilates zoals ze die aan haar klanten geeft, komt voort uit haar eigen herstelproces na een professionele danscarrière en na een auto ongeluk. Door intensieve begeleiding en studie bij Pilates Rehabilitation Expert Daniella Mallach (Tel Aviv, Israel) ervaarde ze dat herstellen zo veel meer is dan alleen oefeningen doen. Pijnvrij bewegen komt voort vanuit heldere gedachten, en het verbinden van de juiste mindset met een natuurlijk bewegingspatroon is Marlies haar grootste passie.

Marlies heeft een aanvullende opleiding tot STOTT Pilates Post-Rehabilitation Movement Specialist gevolgd. Ook is zij gediplomeerd Pink Ribbon Breast Cancer Rehabilitation Practisioner en heeft zij het 1e jaar van de Nutritious Movement (Restorative Exercise Specialist) opleiding afgerond. Als ze niet lesgeeft is zij een enthousiast beoefenaar in het sjamanisme en boeddhisme en kookt ze graag Ottolenghi recepten.

Als ambitieuze ondernemer blijft Marlies voortdurend opzoek naar hoe ze haar klanten optimaal kan bedienen. Heb je suggesties mail ons gerust.

Ik ben een anatomie-nerd; in de vakantie lees ik liever over biomechanica dan een roman.
In Pilates heb ik de balans gevonden tussen de kunstenaar en de wetenschapper in mij.

STEFANIA PETROULA

Docente (English speaking)

In Stefania voel je de warmte van een echte Griekse die van het leven geniet. Ze heeft een groot hart, een oog voor detail en ze houdt van dansen, bewegen en lesgeven. Haar creativiteit is verrassend en ze neemt je mee in haar wereld waarin bewegen en geluk samen gaan.

Stefania komt uit Athene en heeft zowel een degree behaald in dans (Niki Kontaxaki-Bakali, Athens) als in Chemical Engineering Department aan de National Technical University Athene. Haar interesse in wetenschappelijke kennis in combinatie met het lesgeven in beweging bracht haar bij Pilates. In 2016 heeft ze bij Polestar Pilates in Amsterdam de mat- en studioopleiding zeer succesvol afgerond.

Tijdens haar warme lessen voel je de hoe bewegen heel waardevol en essentieel is voor Stefania. Als Pilatesdocente kan ze mensen helpen hun lichaam weer terug te vinden en hun eigen lichaam weer te kunnen waarderen. Ze vindt het heel fijn om bij te kunnen dragen aan iemands levensgeluk door een heerlijke Pilatesles te geven.

Stefania’s lessen zijn in het Engels.

 

Hannah stoffels 

Docente 

Hannah heeft in 2012 de matopleiding gevolgd en in 2017 de
reformeropleiding (beiden: Stott Pilates). Ze heeft een speciale interesse in de psoas-spier en volgde hiertoe een workshop bij Liz Koch. Daarnaast deed ze bijscholing rond zwangerschapspilates en rondde ze in 2020 met succes de Miesko-academy af, waarin de focus ligt op werken met blessures. Andere interesses van Hannah zijn bindweefseloefeningen (Melt), werken met metaforen (Franklin) en Nutritious Movement (Katy Bowman).

Tijdens de lessen vindt Hannah het belangrijk om eerst naar binnen te keren en het lichaam goed te voelen. Vervolgens wisselt ze zachte en helende oefeningen af met oefeningen die het lichaam flink op kracht uitdagen. Haar lessen kenmerken zich door een heldere en gedetailleerde uitleg, en een goede flow.

 

 

Met Pilates breng ik mijn passie voor bewegen tot leven.
Pilates is a form of meditation for me. It is the time I take with myself to work and strengthen my body. It is the practice that brings me back to my center and helps me walk stronger in life.

Carmen

Docente (English speaking)

Carmen kwam voor het eerst in aanraking met Pilates tijdens haar dansopleiding in Arnhem, waar ze Marlies als docente had. Een paar jaar na haar dansopleiding kreeg ze te maken met een heupblessure en is ze weer Pilates gaan doen.  Op dit moment bereidt ze zich voor op haar examen om gediplomeerd Stott Pilates-docent te worden.

In haar lessen wil ze haar liefde voor Pilates doorgeven en mensen inspireren om bewuster te bewegen. Haar droom is om zich te specialiseren in blessures en speciale populaties.

Carmen’s lessen zijn in het Engels.

 

Lara

Docente 

Lara is in 2022 ben begonnen met de STOTT Intensive Mat-Plus™ opleiding bij K´dans in Den Haag. Daarnaast heeft zij in 2023 haar barre teacher training (@taylormadebarre) afgerond en vindt ze het leuk om beide bewegingsvormen te combineren en te gebruiken in haar lessen.

Wanneer je je bewust wordt van hoe je ademt, beweegt en denkt, dan zal je lichaamshouding sterk verbeteren. Wanneer je hierin geloofd is het mogelijk om je sterker, fitter zelfverzekerder te voelen. Daar wil Lara je graag bij helpen. 

Met haar liefde voor Pilates wil zij iedereen inspireren om bewuster te bewegen om zo meer uit de training en het dagelijks leven te halen. 

 

Pilates leert mij hoe kleine en gedetailleerde bewegingen grote effecten kunnen hebben op onze gezondheid, stemming en productiviteit.
Pilates inspires me to educate myself further on the movement practices. 
I inspire and guide others to find the tools to connect to their own movement
practice.

Effie Kechagia

Docente (English speaking)

Effie is an experienced BASI certified Pilates teacher in both Comprehensive & Mentor level. She holds certificates for Pilates for injuries & pathologies, Pilates for breast cancer, Pilates for pre/post natal, scoliosis, osteoporosis, shoulder mechanics, and for Pilates for runners.

Effie has an extra passion in working with clients in a post rehabilitation process or those who struggle with pain. Being able to see the progress in the way those clients move, brings all the satisfaction in being Pilates professional. Effie focus on the holistic approach of Pilates so her classes makes you leave the room in good mood & harmony.

Effie geeft les in het Engels.

 

 

Katie

Docente (English speaking)

Katie verhuisde in 2017 van Australië naar Amsterdam voor een avontuur om haar Pilates-lesvaardigheden verder te ontwikkelen bij de wereldwijd gerenommeerde opleidingsorganisatie Polestar Pilates. Ze werd verliefd op de Amsterdamse levensstijl en startte Pilates Delivered in april 2018, waar ze Pilates op locatie geeft in Amsterdam, St Tropez, Het Gooi en door heel Europa.

Ze is een Certified Mat Pilates (2016 – AU) & Comprehensive Studio Pilates Instructeur (2018 – NL) bij Polestar Pilates. Ze blijft zich verder ontwikkelen door jaarlijks interessante workshops te geven.
Katie geeft gepassioneerd Pilates en houdt ervan om haar klanten aan het lachen te maken en te laten genieten van hun tijd op de mat met persoonlijk ontwikkelde lessen om haar klanten te helpen hun doelen met een glimlach te bereiken.

Katie geeft les in het Engels.

 

I believe that positive change in the world starts with self, and Pilates is a brilliant method to help you turn the wheels of change from the inside out
As a Pilates teacher my goal would be to help my clients out with what they seek by doing pilates, working with their posture/alignment, any conditions or muscle imbalances and injuries

Melina Chrysanthopoulou

Docente (English speaking)

Melina is professioneel danseres, dansdocent en Pilates docent. Na het succesvol afronden van haar studie in Athene besloot ze naar Nederland te verhuizen om te gaan werken/ studeren als danseres.

Pilates is al die jaren een cruciale training voor haar geweest, omdat het haar altijd heeft geholpen met haar versterkings- en flexibiliteitsvaardigheden en het voorkomen van blessures door dansen.

Als gevolg daarvan begon ze langzaamaan verliefd te worden op de techniek van Pilates en werd het haar ambitie en droom om Pilates en dansen te combineren. Melina is vanaf maart 2021 begonnen met de Basi opleiding in Amsterdam en is momenteel bezig met het bealen van haar Pilates certification.

Melina vind het haar taak als Pilates docente om klanten te helpen met wat ze zoeken. Pilates is voor haar het middel om te werken aan een goede houding/uitlijning, het verbeteren van eventuele aandoeningen en spieronevenwichtigheden en voorkomen en genezen van blessures. Hierbij wil ze iedereen vooral een goed gevoel geven door middel van pilates.

Melina geeft les in het Engels.