fbpx

Onze docenten

 

MARLIES KORNMANN

Eigenaresse & Docente

Marlies heeft Miesko in 2008 opgericht en is unstoppable in het delen van haar liefde voor Pilates en beweging. Ze heeft een hele eigen en unieke benadering op beweging waardoor haar lessen meer een treatment dan een workout zijn.

Miesko Pilates is ontstaan als een geluk bij een ongeluk. In 2007 ben ik betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeluk waarbij ik mijn bekken heb gebroken. Ik kwam in de medische molen terecht van onderzoek naar onderzoek, maar de pijnklachten die ik had konden niet verklaard worden. Na 3 jaar kwam ik in contact met Joke en zij leerde mij hoe mijn emoties vast zaten in mijn lichaam. Na haar behandeling was ik pijnvrij! 

Dit was de aanleiding om de verbinding tussen lichaam, hoofd en hart te gaan bestuderen. Ik reisde de wereld over en ontmoette teachers die mij lieten ervaren hoe je je innerlijke wijsheid kunt gebruiken om jezelf te helen van pijn. Ondertussen bleef ik mezelf scholen in pilates en was ik in 2009 een van de eerste volledig gediplomeerde STOTT Pilates trainers in Nederland. 

Inmiddels heb ik een eigen methode ontwikkeld dat Restorative & Healing Pilates heet en waarmee ik honderden mensen heb begeleid om pijnvrij te worden. Ik denk dat mijn kracht ligt in het geven van bewegingslessen waarmee je de heelheid in jezelf weer kunt activeren. Om je te verbinden met je innerlijke wijsheid en daarmee je autonomie, je zelfherstellend vermogen en je zelfvertrouwen te laten groeien. Bewegen om je te verbinden met het pure licht in jezelf. 

Als ambitieuze ondernemer blijft Marlies voortdurend op zoek naar hoe ze haar klanten optimaal kan bedienen. Heb je suggesties mail ons gerust.

Ik ben een anatomie-nerd; in de vakantie lees ik liever over biomechanica dan een roman.
In Pilates heb ik de balans gevonden tussen de kunstenaar en de wetenschapper in mij.

STEFANIA PETROULA

Docente (English speaking)

In Stefania voel je de warmte van een echte Griekse die van het leven geniet. Ze heeft een groot hart, een oog voor detail en ze houdt van dansen, bewegen en lesgeven. Haar creativiteit is verrassend en ze neemt je mee in haar wereld waarin bewegen en geluk samen gaan.

Stefania komt uit Athene en heeft zowel een degree behaald in dans (Niki Kontaxaki-Bakali, Athens) als in Chemical Engineering Department aan de National Technical University Athene. Haar interesse in wetenschappelijke kennis in combinatie met het lesgeven in beweging bracht haar bij Pilates. In 2016 heeft ze bij Polestar Pilates in Amsterdam de mat- en studioopleiding zeer succesvol afgerond.

Tijdens haar warme lessen voel je hoe bewegen heel waardevol en essentieel is voor Stefania. Als Pilatesdocente kan ze mensen helpen hun lichaam weer terug te vinden en hun eigen lichaam weer te kunnen waarderen. Ze vindt het heel fijn om bij te kunnen dragen aan iemands levensgeluk door een heerlijke Pilatesles te geven.

Stefania’s lessen zijn in het Engels.

 

Hannah stoffels 

Docente 

Hannah heeft in 2012 de matopleiding gevolgd en in 2017 de
reformeropleiding (beiden: Stott Pilates). Ze heeft een speciale interesse in de psoas-spier en volgde hiertoe een workshop bij Liz Koch. Daarnaast deed ze bijscholing rond zwangerschapspilates en rondde ze in 2020 met succes de Miesko-academy af, waarin de focus ligt op werken met blessures. Andere interesses van Hannah zijn bindweefseloefeningen (Melt), werken met metaforen (Franklin) en Nutritious Movement (Katy Bowman).

Tijdens de lessen vindt Hannah het belangrijk om eerst naar binnen te keren en het lichaam goed te voelen. Vervolgens wisselt ze zachte en helende oefeningen af met oefeningen die het lichaam flink op kracht uitdagen. Haar lessen kenmerken zich door een heldere en gedetailleerde uitleg, en een goede flow.

 

 

Met Pilates breng ik mijn passie voor bewegen tot leven.
Pilates is a form of meditation for me. It is the time I take with myself to work and strengthen my body. It is the practice that brings me back to my center and helps me walk stronger in life.

Carmen

Docente (English speaking)

Carmen kwam voor het eerst in aanraking met Pilates tijdens haar dansopleiding in Arnhem, waar ze Marlies als docente had. Een paar jaar na haar dansopleiding kreeg ze te maken met een heupblessure en is ze weer Pilates gaan doen.  Op dit moment bereidt ze zich voor op haar examen om gediplomeerd Stott Pilates-docent te worden.

In haar lessen wil ze haar liefde voor Pilates doorgeven en mensen inspireren om bewuster te bewegen. Haar droom is om zich te specialiseren in blessures. 

Carmen’s lessen zijn in het Engels.

 

Lara

Docente 

Lara is in 2022 ben begonnen met de STOTT Intensive Mat-Plus™ opleiding bij K´dans in Den Haag. Daarnaast heeft zij in 2023 haar barre teacher training (@taylormadebarre) afgerond en vindt ze het leuk om beide bewegingsvormen te combineren en te gebruiken in haar lessen.

Wanneer je je bewust wordt van hoe je ademt, beweegt en denkt, dan zal je lichaamshouding sterk verbeteren. Wanneer je hierin gelooft is het mogelijk om je sterker, fitter zelfverzekerder te voelen. Daar wil Lara je graag bij helpen. 

Met haar liefde voor Pilates wil zij iedereen inspireren om bewuster te bewegen om zo meer uit de training en het dagelijks leven te halen. 

 

Pilates leert mij hoe kleine en gedetailleerde bewegingen grote effecten kunnen hebben op onze gezondheid, stemming en productiviteit.
As a Pilates teacher my goal would be to help my clients out with what they seek by doing pilates, working with their posture/alignment, any conditions or muscle imbalances and injuries

Melina Chrysanthopoulou

Docente (English speaking)

Melina is professioneel danseres, dansdocent en Pilates docent. Na het succesvol afronden van haar studie in Athene besloot ze naar Nederland te verhuizen om te gaan werken/ studeren als danseres.

Pilates is al die jaren een cruciale training voor haar geweest, omdat het haar altijd heeft geholpen met haar versterkings- en flexibiliteitsvaardigheden en het voorkomen van blessures door dansen.

Als gevolg daarvan begon ze langzaamaan verliefd te worden op de techniek van Pilates en werd het haar ambitie en droom om Pilates en dansen te combineren. Melina is vanaf maart 2021 begonnen met de Basi opleiding in Amsterdam en is momenteel bezig met het behalen van haar Pilates certification.

Melina vindt het haar taak als Pilates docente om klanten te helpen met wat ze zoeken. Pilates is voor haar het middel om te werken aan een goede houding/uitlijning, het verbeteren van eventuele aandoeningen en spieronevenwichtigheden. En het  voorkomen en genezen van blessures. Hierbij wil ze iedereen vooral een goed gevoel geven door middel van pilates.

Melina geeft les in het Engels.

 

 

Esther

Docente 

EEsther heeft een passie voor holistische gezondheid. Ze gelooft dat je fysieke en mentale gezondheid de hoeksteen zijn om te schitteren in elk facet van het leven. En om de uitdagingen aan te kunnen die het moderne leven op ons pad brengt.

Ze beschouwt zichzelf als een levenslange leerling. Naast haar opleiding in Pilates heeft ze ook een professioneel certificaat in Voeding en Gezondheid. Ook volgt ze momenteel een opleiding tot Personal Trainer (NASM). Als STOTT PILATES® docent combineert ze hedendaagse Pilates principes en trainingspraktijken in haar lessen. 

Pilates is voor haar de ultieme manier van bewegen omdat je niet alleen fysiek sterker wordt en je mobiliteit vergroot, maar ook bezig bent met ademhaling. Dit alles versterkt de mind-body connectie!

Ik voel mij na een Pilates sessie vaak alsof ik meer ruimte in mijn lijf en hoofd heb, “centered”,  kalm en gefocust.