Pilates als medicijn

Met alle onzekerheden van de afgelopen tijd is het belangrijker dan ooit om je gezond en blij te voelen. Je kunt je nu simpelweg niet afhankelijk maken van anderen want iedereen beleeft deze crisis op zijn of haar eigen manier. Hoe creëer je nou die houvast vanuit jezelf? Door de focus op je eigen lichaam te leggen en te onderzoeken waar jouw (pijn)klachten vandaan komen. En belangrijker, onderzoeken wat je eraan kunt doen! Dit alles begint bij bewegen. Bewegen? Dat zag Fien voor haar start bij Miesko niet als sterke houvast voor een pijnvrij lijf, maar eerder als een enorme blokkade wat alleen maar ging zorgen voor extra pijn!

Fien (48 jaar) is sinds 2011 klant bij Miesko en wil graag haar verhaal met jullie delen. Als hardwerkende docent Nederlands en moeder van twee zoons, kreeg zij na hun geboorte veel last van haar rug en bekken. Een tijd lang heeft Fien bij een orthomanueel arts gelopen, die haar bekken heeft rechtgezet.

Echter, gingen haar bekken ondanks de behandelingen telkens weer scheef staan. En moest ze op aanraden van haar arts zelf gaan trainen om het op z’n plek te houden. Trainen, vond de onsportieve Fien maar niks, maar toch moest ze van de orthomanueel arts gaan bewegen. Ze moest gaan zwemmen of Pilates doen, maar dan alleen bij Miesko!

Door de persoonlijke aanpak bij Miesko Pilates heeft Fien vanaf de eerste privé les geleerd om met kleine bewegingen en op haar eigen tempo haar lichaam langzaam aan te versterken van binnenuit. Momenteel volgt Fien maar liefst 3x per week een ONLINE les, op een moment dat het voor haar uitkomt. De persoonlijke aandacht, het wisselende aanbod qua oefeningen en de verbondenheid tijdens iedere les (zelfs op afstand), zorgen ervoor dat zij elke les beter en blijer uitkomt. ‘’Het scheelt ook dat iedereen wel te maken heeft met een blessure of herstel, waardoor je je niet de enige kneus van het clubje voelt’’, aldus Fien. Volgens haar zorgt dit juist voor nog meer warmte en verbondenheid. Ik kijk altijd erg uit naar de les omdat ik weet dat ik er beter uitkom en direct resultaat voel.’’ Dat warme gevoel, dat is volgens Fien typerend voor Miesko. En is dit niet een gevoel dat we juist NU allemaal wat meer nodig hebben?

Fien is nog lang niet klaar met bewegen en weet inmiddels wel wat zij aankan en wat ze moet doen voor een pijnvrij lijf. Door de Miesko lessen zijn haar klachten veel minder geworden en als de klachten wel weer opspelen dan zijn die snel weer verholpen. Hoe? Door te blijven bewegen!! ”Doordat de aandacht bij Miesko specifiek op jou gericht is en dat bij mij heeft geleid tot herstel, ben ik verslaafd geworden aan een leven zonder pijn”, zegt Fien.

”Pilates van Miesko is mijn redding geweest. Hierdoor kan ik mijn dagelijks leven weer aan!’’ 

Loop jij al een tijdje rond met vervelende klachten en zou je net als Fien graag weer pijnvrij willen bewegen? Dat is mogelijk! Luister naar je lichaam en geef het de behandeling die het verdient. Wil je een keertje meedoen en kijken wat wij voor jou kunnen betekenen? Meld je dan hier aan voor een proefles bij Miesko en dan gaan we samen aan het werk. Wil je advies of heb je andere vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!