”Ik had al langere tijd last van lage rugpijn. Ik dacht dat ik misschien vaker en zwaarder moest trainen of dat er iets mis was met mijn rug. Na een tip ben ik begonnen met Pilates en was mijn rugpijn al snel zo goed als weg. Ik heb het gevoel dat ik bij Pilates ‘ontspannen’ train. Hoe kan het dat het zo effectief is?“

ASK THE EXPERT
Bij de meeste (rug)pijnen is het probleem dat de spieren niet in de juiste volgorde activeren. Je hebt namelijk 3 spierlagen waarbij de diepe kleine spieren (je core) zouden moeten activeren vóórdat de grote spieren aangaan. In de Pilateslessen bij Miesko geven wij specifieke oefeningen die bij uitstek gericht zijn om de juiste volgorde te leren voelen én de spieren op de juiste manier te activeren. Ook speelt een correcte starthouding van de gewrichten ten opzichte van elkaar een belangrijke rol. Dus naast het versterken van je spieren, werk je ook aan een betere en gezondere lichaamshouding, twee vliegen in 1 klap. Het resultaat; een sterke pijnvrije rug!