Onze docenten

 

MARLIES KORNMANN

Eigenaresse & Docente

Marlies heeft Miesko in 2008 opgericht en is unstoppable in het delen van haar liefde voor Pilates en beweging. Ze heeft een hele eigen en unieke benadering op beweging waardoor haar lessen meer een treatment dan een workout zijn.

Marlies was een van de eerste STOTT Pilates volledig opgeleide docenten in Nederland. Haar interesse in de revaliderende benadering van Pilates zoals ze die aan haar klanten geeft, komt voort uit haar eigen herstelproces na een professionele danscarrière en na een auto ongeluk. Door intensieve begeleiding en studie bij Pilates Rehabilitation Expert Daniella Mallach (Tel Aviv, Israel) ervaarde ze dat herstellen zo veel meer is dan alleen oefeningen doen. Pijnvrij bewegen komt voort vanuit heldere gedachten, en het verbinden van de juiste mindset met een natuurlijk bewegingspatroon is Marlies haar grootste passie.

Marlies heeft een aanvullende opleiding tot STOTT Pilates Post-Rehabilitation Movement Specialist gevolgd. Ook is zij gediplomeerd Pink Ribbon Breast Cancer Rehabilitation Practisioner en heeft zij het 1e jaar van de Nutritious Movement (Restorative Exercise Specialist) opleiding afgerond. Als ze niet lesgeeft is zij een enthousiast beoefenaar in het sjamanisme en boeddhisme en kookt ze graag Ottolenghi recepten.

Als ambitieuze ondernemer blijft Marlies voortdurend opzoek naar hoe ze haar klanten optimaal kan bedienen. Heb je suggesties mail ons gerust.

Rooster
Ik ben een anatomie-nerd; in de vakantie lees ik liever over biomechanica dan een roman.
Jouw lichaam is jouw vervoersmiddel, jouw instrument en zó uniek! Als je weet hoe je deze goed gebruikt heb je er de rest van je leven plezier van!

Daphne Schaffers

Docente

Daphne is een volledig cum laude gecertificeerd STOTT Pilates® docente en geeft bij Miesko groeps- en privélessen. Ze studeerde Moderne Dans en werkte enkele jaren als danser. Haar interesse in het lichaam en beweging bleef groeien. Daarom volgde ze opleidingen in sportmassage en yoga.

Als docente leert Daphne je te luisteren naar je eigen lijf. Er is een fijne flow en het verbinden van Mind en Body is een belangrijk onderdeel. Je leert veel over hoe je lichaam werkt en over gezonde bewegingspatronen, zodat je op bewuste en verantwoorde manier sterker en soepeler wordt.

Met de eindeloze modificaties die STOTT Pilates® te bieden heeft, zijn er óók in de groepslessen de persoonlijke modificaties en aandacht die elk afzonderlijk lichaam nodig heeft.

Rooster

Stefania Petroula

Docente

In Stefania voel je de warmte van een echte Griekse die van het leven geniet. Ze heeft een groot hart, een oog voor detail en ze houdt van dansen, bewegen en lesgeven. Haar creativiteit is verrassend en ze neemt je mee in haar wereld waarin bewegen en geluk samen gaan.

Stefania komt uit Athene en heeft zowel een degree behaald in dans (Niki Kontaxaki-Bakali, Athens) als in Chemical Engineering Department aan de National Technical University Athene. Haar interesse in wetenschappelijke kennis in combinatie met het lesgeven in beweging bracht haar bij Pilates. In 2016 heeft ze bij Polestar Pilates in Amsterdam de mat- en studioopleiding zeer succesvol afgerond.

Tijdens haar warme lessen voel je de hoe bewegen heel waardevol en essentieel is voor Stefania. Als Pilatesdocente kan ze mensen helpen hun lichaam weer terug te vinden en hun eigen lichaam weer te kunnen waarderen. Ze vindt het heel fijn om bij te kunnen dragen aan iemands levensgeluk door een heerlijke Pilatesles te geven.

Stefania’s lessen zijn in het Engels.

Rooster
In Pilates heb ik de balans gevonden tussen de kunstenaar en de wetenschapper in mij.
Pilates is de unieke combinatie van bewust bewegen en je lichaam beter leren kennen. Het helpt je om tot op hoge leeftijd soepel en sterk te blijven.

Eefje de Bruijn

Docente

Eefje is een Pilates docente met een design-achtergrond. Als ontwerper met lange dagen achter de computer gaf Pilates haar jarenlang positieve energie. De revaliderende kracht van Pilates ontdekte ze pas echt goed tijdens het herstel van bekkeninstabiliteit na haar eerste bevalling. Deze kennis vanuit eigen ervaring draagt ze graag over aan anderen.

Vanuit haar eigen revalidatietraject groeide haar interesse om zich verder te verdiepen in de bewegingsleer Pilates en wilde ze deze kennis en ervaring delen. Eefje heeft de Polestar® Pilates opleiding afgerond en verdiept zich verder in pre- en postnatale pilates. Ze combineert haar werk als pilates docente met haar werk als zelfstandig ontwerper. In haar vrije tijd loopt en klimt ze graag. Eefje wil nog heel graag op haar handen leren lopen.

Als docente geeft Eefje je mee hoe je gezonde bewegingspatronen kunt ontwikkelen en verbeteren en bouw je kracht en stabiliteit op. Je leert je lichaam beter kennen en komt vol energie uit een les. Voor Eefje is Pilates de unieke combinatie van bewust bewegen, je lichaam beter leren kennen, tot rust komen en opladen. Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen, Pilates kan zeker bijdragen om tot op hoge leeftijd soepel en sterk te blijven.

Rooster

Blaise Selvan

Docente (English speaking)

Coming from a classical ballet background, Blaise has a great appreciation for movement, and technique. She loves creating classes with variety and flow, and want her clients to have fun experiencing movement.

Blaise is from South Africa, and has just completed her Masters in Entrepreneurship at the University of Amsterdam. After completing her Advanced one Cecchetti ballet exam, she decided to follow a STOTT Pilates education, and became a certified instructor. She’s been teaching for over three years in both South Africa, and in Malaysia. She loves teaching all levels of Pilates.

Her vision in Pilates is to help people feel more comfortable and active with their bodies, to be able to move with confidence and control, and to really have fun. She is a warm and energetic person and brings this into her teaching style, and hopes to inspire everyone about the essence of moving. 

Blaise teaches in English.

Rooster
Pilates taught me how to be mindful of my body, and to find the balance between movement and control.
Voor mij draait alles om persoonlijke en gerichte aandacht, zodat iedereen de bewegingen écht kan voelen.

Patricia van Romondt

Docente

Patricia is in 2009 met haar Pilatesopleiding gestart en geeft al jaren regelmatig les bij Miesko. Haar missie is om mensen te kunnen raken via Pilates; mensen helpen om hun eigen bewegingspatroon, postuur en fitheid te helpen verbeteren of herstellen.

Patricia groeide samen met haar Nederlandse ouders op in Zwitserland. Vanaf jongs af aan was zij altijd al heel sportief en gepassioneerd over dans, en zo kwam zij in aanraking met Pilates. Na op 35-jarige leeftijd het bedrijfsleven te hebben verlaten startte zij in 2009 met de Pilatesopleiding bij STOTT Pilates. Ze is al jaren verbonden aan Miesko en gift sinds 2018 ook haar vaste lessen bij Miesko. Daarnaast is Patricia aangesloten bij een medische maatschap in het Gooi waar zij samenwerkt met fysiotherapeuten en psychologen. Dit geeft een extra dimensie aan haar Pilateslessen bij Miesko.

De lessen van Patricia zijn warm, heel hartelijk en soms met wat humor. De aandacht gaat naar het specifieke voelen zodat iedereen een voldaan gevoel aan de les overhoudt.

.

Rooster